"Nem olyannak látjuk a dolgokat, amilyenek, hanem olyannak, amilyenek mi vagyunk"
(Anais Nin)

Cégértékelés a cég valós értékének és gazdasági helyzetének meghatározását jelenti. A cég értéke ugyanis nem azonos az abba tartozó termelőeszközök, áruk, ingatlanok összesített értékével. E tevékenység elsősorban az befektető oldaláról az ajánlati ár, az eladó oldaláról az eladási ár meghatározását segíti elő.

Az egyik legfontosabb kérdésként szokott felmerülni Megbízóink részéről, hogy mennyit ér az eladni, ill. megvásárolni kívánt vállalat (üzletrész). Célként nemcsak egy konkrét értéket kívánunk meghatározni Ügyfeleink részére, hanem egy olyan értékhatárokat, amelyen belül az ártárgyalások során az ellenérdekű felek megegyezésre tudnak jutni. (Az eladónak még jó, a vevőnek pedig már jó a kialkudott vételár.)

Ennek során szakértőink többféle értékelési módot alkalmaznak, pl. piaci, újraelőállítási, diszkontált cash-flow. Ezt az összetett feladatot több szakértő együttes (team) munkájának eredményeképpen határozzuk meg. Nem szokatlan, hogy az egyes értékelési feladatokra - a vagyoni portfolió függvényében - igazságügyi szakértőket kérünk fel.